Uppdatering Högalids kyrka

Utvändiga arbeten:

Ställning runt hela kyrkan upp till lågdelstaket är färdigställt och pågående arbete är montage av gångbryggor på högdelstaket i samråd med plåtslagaren.

Plåtslagaren har rivit cirka 1/3 av högdelstaket på norra och södra sidan. För att fuktsäkra taket läggs en takpapp innan plåten monteras. På södra sidan har det lagts ny kopparplåt där nära 1/6 av taket är färdigt. Plåtslagaren arbetar för fullt med att tillverka plåten på verkstaden.

Intäckning av ställningen med plåt är färdig och den har skyltats och beklätts med taggtråd för att förhindra klättring från utomstående. Fräsning har färdigställts på västra gaveln och arbeten pågår på södra fasaden.

Muraren har under september månad arbetat med fogning av västra gaveln och bedöms vara klar vecka 39. Stenkonservatorn har rengjort och bättrat korset på västra gaveln samt slutstenarna ovanför kyrksalens fönster.

 

Invändiga arbeten:

Provisorisk försörjning till Prästgården gällande vatten och värme har tagits i drift. Byggvärme är inkopplat till fjärrvärme vecka 39 och kommer vara igång under de kalla månaderna. Rivning av gamla installationer och murade väggar pågår i källare, tungrivning av väggar mot bergrummet har påbörjats. Saneringen efter miljöinventering är klar.

I Ansgarskapellet har en verkstad till fönsterrenoveringen uppförts, golv och detaljer har skyddstäckts. Rack till fönstren har byggts för mellanlagringen mellan strykningarna av fönstren, som görs i omgångar. I kyrksalen är utsugningen av byggmästarfyllningen klar. Konservatorn har täckt in Korset, predikstolen, altaret och andra detaljer efter en lättare rengöring.

Armaturerna har körts iväg till extern förvaring i väntan på restaurering. Invändigt ställningsmontage har påbörjats och kommer fortsätta under oktober månad. På vinden har korets valv täckts av för att inspekteras uppifrån av spricklagningskonsult.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för er!

Slå oss en signal eller fyll i formuläret nedan, så kontaktar vi er. Vår ambition är att besvara alla mail inom 48 timmar på vardagar.