Vill du jobba på KFS?

KFS är alltid på jakt efter kompetenta medarbetare

Kyrkans Fastighetssamverkan Stockholm AB är ett bolag inom Svenska kyrkan.

KFS är först inom Svenska kyrkan med att erbjuda utförande fastighetskonsultuppdrag åt lokala enheter som församlingar och pastorat. Vår målsättning är att leverera heltäckande fastighetsförvaltning- och projektledarkompetens åt våra kunder, så att kulturarvet bevaras och övriga fastigheter nyttjas så ändamålsenligt som möjligt för den kyrkliga verksamheten.

Idag genomför vi uppdrag åt ca 20 församlingar i både Stockholms- och Uppsala stift. Beståndet består såväl av kyrkor med kulturhistoriskt värde som moderna församlingshus och bostäder.

Svenska kyrkan äger ca 25 000 byggnader och är därmed landets största fastighetsägare. KFS gör också uppdrag åt andra beställare än Svenska kyrkan.

Här är de tjänster vi söker just nu:

Projektledare

Vill du arbeta med att bevara och utveckla kulturhistoriska fastigheter i ett framgångsrikt och välrenommerat bolag, som fått flertalet fina utmärkelser från byggbranschen? Vill du vara med i unika nybyggnationsprojekt och bidra med din kompetens i en expansiv verksamhet med engagerade, kompetenta medarbetare? Då kanske du är vår nya kollega!

KFS befinner sig i en expansiv fas och stärker nu upp organisationen med fler skickliga projektledare.

 • Projektledare, inriktning projektering samt
 • Projektledare, inriktning byggledning

Ansvarsområden/arbetsuppgifter

Som konsult på KFS tar du beställaruppdrag som projekt/projekterings-/byggledare. Det är huvudsakligen kyrkor och församlingshus som ska restaureras, renoveras eller byggas om. Även viss nyproduktion förekommer, både gällande kyrkor och större bostadsexploateringsprojekt.

Du ansvarar för hela kedjan från framtagande av förstudie och kalkyler till fortsatt projektering, genomförande och besiktning under ledning av projektchef, tillika Vd eller Vvd. Ansvaret gäller både tid, teknik, lagkrav, miljö, energi, ekonomi och kundrelationer. Vid större projekt jobbar vi i grupp och där kan du inneha olika roller som projekt-, projekterings- eller byggledare.

I rollen som projektledare ingår bl.a. att ansöka om statlig kyrkoantikvarisk ersättning, bygglov & tillstånd enl. kulturmiljölagar samt att upphandla framför allt samverkansentreprenad och konsulter för generalkonsultuppdrag. Du kommer även att medverka i utvecklingen av KFS processer, ex mallar och projektprocesser.

På KFS arbetar 17 personer inom Projektledning, Fastighetsförvaltning och Teknisk förvaltning. Du rapporterar till VD, och arbetsplatsen ligger centralt i Stockholms City.

Vem är du?

Vi söker dig som vill arbeta med fastigheter som har ett stort kulturhistoriskt värde, i en organisation med gedigen kompetens inom området. För att trivas och bli framgångsrik i rollen har du en bred erfarenhet av en projektledande roll, från förstudie till slutbesiktning. Du stimuleras av utmanande ROT-projekt där du får användning av din kompetens och av nybyggnation där kvalité står i fokus. Specifik erfarenhet som projekteringsledare eller byggledare är mycket meriterande. Du får saker gjorda, är självgående i utförandet och stimuleras av högt uppsatta mål samtidigt som du också uppskattar att vara en del av teamet på KFS.

Då rollen innebär att agera föredragande för bl.a. kyrkopolitiker ser vi gärna att du har en god kommunikativ förmåga – du uttrycker dig väl i tal och skrift och är bra på att anpassa budskap utifrån målgrupp och situation.

För att lyckas i rollen som projektledare behöver du vara skicklig på att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt. Eftersom vi är en liten organisation så löser du projektledningens administration på egen hand; fakturering, protokollskrivande, kontrakt och Af-delar, är en del av vardagen.

Vi ser att du har flera års erfarenhet av en projektledande roll, framför allt ROT-projekt. Du är en erfaren upphandlare som besitter goda kunskaper inom entreprenadjuridik (AB 04) och byggteknik. Du har en eftergymnasial utbildning inom bygg och/eller fastighet, med fördel en akademisk examen så som civilingenjör samt innehar körkort B.

Vad erbjuder vi dig?

Du får förmånen att arbeta med unika restaurering- och ombyggnadsprojekt av kulturhistoriska fastigheter, några av stadens äldsta och finaste byggnader. Kompetensutveckling sker kontinuerligt i form av internutbildningar och kurser, men framför allt i samarbete med kollegor som är bäst i stan på att renovera äldre bebyggelse. Det här är en fri roll med flextid och marknadsmässig lön.

Ansökan och mer information

Du söker tjänsten via länken nedan och vi hanterar ansökningarna löpande, så ansök gärna så snart som möjligt. Med tanke på stundande sommarsemestrar kommer dock intervjuer ske under augusti. Senaste ansökningsdag 15/8. För mer information om bolaget och tjänsten är du varmt välkommen att kontakta Compass ansvariga konsult Susanne Bryhn på susanne.bryhn@compass.se alt 070-531 34 25.

Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Svenska kyrkan eftersträvar en jämn könsfördelning i alla verksamheter och ser därför gärna kvinnor som sökande, vi lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och sociala färdigheter.

Varmt välkommen med din ansökan!

Teknisk förvaltare

Vill du arbeta som teknisk förvaltare av fantastiska kulturhistoriska fastigheter, i ett framgångsrikt och välrenommerat bolag? Vill du vara en del av en verksamhet där engagemang och kompetens står högt på agendan? Ser du dig som en engagerad konsult, där fokus ligger på planerat underhåll? Tycker du att teknik-, drift- och underhållsfrågor är intressant? Då kan du vara intressant för oss på KFS.

KFS befinner sig i en expansiv fas vilket innebär att vi har behov av att förstärka vår avdelning med ytterligare skickliga tekniska förvaltare med driftansvar i uppdragen. Hos oss kommer du att arbeta integrerat med förvaltare och projektledningsavdelningen.
På KFS har du medarbetare inom Fastighetsförvaltning, Teknisk förvaltning och Projektledning. Som teknisk förvaltare rapporterar du till en avdelningschef.

Som teknisk förvaltare ingår du i ett team med en förvaltare och ansvarar för den tekniska förvaltningen av de kyrkor och fastigheter som hör till ditt ansvarsområde. Du har ett stort ansvar för att skapa och bibehålla goda kundrelationer och upprättar också en årlig driftsbudget och underhållsplan per byggnad samt initierar mindre teknikprojekt.

Då arbetet som teknisk förvaltare i grunden är ett konsultjobb med kundansvar så söker vi främst utåtriktade personer som har lätt för att skapa och bibehålla kontakter och affärer. Vi söker helt enkelt personer som trivs i en konsultativ roll och har en förmåga att bygga långsiktiga relationer.

Vi söker dig med eftergymnasial utbildning inom bygg och/eller fastighet, alternativt kunskap förvärvat genom mångårig erfarenhet. Du har erfarenhet av drift och underhåll som fastighetstekniker eller drifttekniker. Du har erfarenhet av förebyggande samt planerat underhåll och upprättande av underhållsplaner samt har körkort.

ANSÖKAN
Om du tycker att ovanstående låter intressant och passande för din profil, så skicka oss ett mail med CV och personligt brev, så tittar vi igenom det så snart vi har tid. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Svenska kyrkan eftersträvar en jämn könsfördelning i alla verksamheter och ser därför gärna kvinnor som sökande.

Förvaltare

Vill du arbeta som kundansvarig förvaltare med fantastiska kulturhistoriska fastigheter i ett framgångsrikt och välrenommerat bolag? Vill du ingå i en verksamhet där engagemang och kompetens står högt på agendan? Ser du dig som engagerad konsult, där fokus ligger på planerat underhåll och utveckling av fastigheterna? Tycker du att strategiska frågor och lokalresursplanering är intressant? Då kanske du är vår nya kollega!

KFS befinner sig i en expansiv fas vilket innebär att vi har behov av att förstärka vår avdelning med ytterligare skickliga fastighetsförvaltare. Som fastighetsförvaltare har man kundansvar och arbetar integrerat med projektavdelningen.

På KFS har du medarbetare inom Projektledning, Fastighetsförvaltning och Teknisk förvaltning. Som Förvaltare rapporterar du till ansvarig förvaltningsavdelningen. Arbetsplatsen ligger centralt i Stockholms City.

ARBETSUPPGIFTER
Som ansvarig förvaltare har du det övergripande ansvaret för byggnadens ekonomi, underhåll samt drift. Rollen är både Strategisk och operativ och kräver att du trivs med omväxlande arbetsuppgifter. Du förvaltar fastigheter likväl som kyrkor och kulturbyggnader som ingår i de olika kundernas fastighetsbestånd. I ditt huvudansvar ingår att per fastighet upprätta årsbudget, underhållsplan, drift samt initiera och genomföra projekt.

KVALIFIKATIONER

 • Eftergymnasial utbildning inom förvaltning och/ eller bygg alternativt kunskap förvärvat genom mångårig erfarenhet
 • Några års erfarenhet av en liknande roll
 • Erfarenhet av planerat underhåll och upprättande av underhållsplaner, gärna i DeDU eller motsvarande fastighetssystem
 • Har körkort B

Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av hyreskontraktsförhandlingar
 • Erfarenhet av ROT-projekt, framförallt i kulturhistoriskt värdefulla fastigheter och miljöer
 • Erfarenhet av liknande organisation och föredragande roll på beställarsidan, ex i kommun eller BRF.
 • Erfarenhet av Lokalförsörjning/ lokalresursplanering
 • Tidigare arbetat som konsult
 • Redovisningskunskaper

PERSONLIGA EGENSKAPER
Då tjänsten i grunden är ett konsultjobb med kundansvar så ser vi gärna att du är utåtriktad och har lätt för att skapa och bibehålla kontakter och affärer. Vi söker helt enkelt dig som trivs i en konsultativ roll och har en förmåga att bygga långsiktiga relationer.

Stor vikt i rollen läggs vid att hantera underhållsplaner samt projekt. För att lyckas i rollen ser vi att du är initiativtagande, föredragande och sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Vidare är du självgående och strukturerar ditt angreppssätt samt driver dina processer framgångsrikt. I ditt arbete har du en god struktur, du planerar, organiserar och prioriterar arbetet på ett effektivt sätt. Att sätta upp tidsramar och hålla i dessa är något du eftersträvar i varje uppdrag.

ANSÖKAN
Om du tycker att ovanstående låter intressant och passande för din profil, så skicka oss ett mail med CV och personligt brev, så tittar vi igenom det så snart vi har tid. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Svenska kyrkan eftersträvar en jämn könsfördelning i alla verksamheter och ser därför gärna kvinnor som sökande.