Vill du jobba på KFS?

KFS är alltid på jakt efter kompetenta medarbetare

Kyrkans Fastighetssamverkan Stockholm AB är ett bolag inom Svenska kyrkan.

KFS är först inom Svenska kyrkan med att erbjuda utförande fastighetskonsultuppdrag åt lokala enheter som församlingar och pastorat. Vår målsättning är att leverera heltäckande fastighetsförvaltning- och projektledarkompetens åt våra kunder, så att kulturarvet bevaras och övriga fastigheter nyttjas så ändamålsenligt som möjligt för den kyrkliga verksamheten.

Idag genomför vi uppdrag åt ca 25 församlingar i både Stockholms- och Uppsala stift. Beståndet består såväl av kyrkor med kulturhistoriskt värde som moderna församlingshus och bostäder.

Svenska kyrkan äger ca 25 000 byggnader och är därmed landets största fastighetsägare. KFS gör också uppdrag åt andra beställare än Svenska kyrkan.

Just nu söker vi förvaltare!

Projektledare

Vad erbjuder KFS dig?
Som projektledare på KFS får du förmånen att arbeta med unika kulturhistoriska fastigheter, några av dem är stadens äldsta och finaste byggnader. Dina kollegor har gedigen kompetens i att renovera gamla byggnader och ett stort engagemang för sitt arbete.

Att jobba på KFS präglas av samarbete med kollegorna, ett stort erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling via kurser och internutbildningar.
Din arbetsplats är antingen på vårt nyrenoverade kontor i centrala Stockholm eller i Gävle där vi nyligen öppnat satellitkontor.

Hur är arbetet som projektledare här?
Hos KFS arbetar vi som konsulter. Det kan vara som projekt-, projekterings-, eller byggledare. Det är mest ROT-projekt i kyrkor och församlingshus men det förekommer även nyproduktion av både kyrkor och större bostadsexploateringsprojekt. Vid våra större projekt är vi flera som arbetar tillsammans i olika roller.

Som projektledare ansvarar du för hela processen från förstudie till slutbesiktning under ledning av projektchefen. I ansvaret ligger kundrelationer, teknik, tid, lagkrav, miljö, energi och ekonomi.  Du ansöker om bygglov och tillstånd enligt kulturmiljölagar samt om kyrkoantikvarisk ersättning. Vi är en liten organisation och du ansvarar själv för projektens administration som fakturering, Af-delar, kontrakt och protokollskrivande-
 
Vem är du?
För att trivas och bli framgångsrik som projektledare har du en bred erfarenhet i rollen som projektledare för ROT-projekt och kanske även i nyproduktionsprojekt. Du har också erfarenhet som projekteringsledare eller som byggledare. Vidare har du goda kunskaper i upphandling, entreprenadjuridik (AB 04) samt byggteknik.

Du har en eftergymnasial ingenjörsutbildning inom bygg eller fastighet alternativt civilingenjör och du har B-körkort.

Som person är du strukturerad och planerar både för kort och lång sikt. Du är också intresserad av att lära nytt och att kommunicera med andra. Du har förmåga att uttrycka dig väl både muntligt och skriftligt och anpassar kommunikationen till både situationen och dem du kommunicerar med.

Låter det intressant?
Skicka ett mail till oss med CV och ett personligt brev så ska vi titta på det!

Förvaltare

Vad erbjuder KFS dig?
När du jobbar på KFS får du förmånen att arbeta med ett brett spektrum av fastigheter. En del är unika och kulturhistoriska och stadens äldsta och finaste byggnader. Dina kommande kollegor har gedigen kompetens i att förvalta gamla byggnader och ett stort engagemang för sitt arbete. De känner att de gör och har ett mycket meningsfullt arbete med att bevara vårt kulturarv.

Att jobba på kfs präglas av samarbete med kollegorna och hög fokus på verksamheterna som bedrivs i lokalerna, ett stort erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling via kurser och internutbildningar.

Hur är arbetet som fastighetsförvaltare hos KFS?
Hos KFS arbetar vi som konsulter åt våra ägare, och även åt andra kunder. De flesta är församlingar och pastorat inom Svenska kyrkan inom Stockholms och Uppsala stift. Byggnaderna du förvaltar är av mycket olika karaktär exempelvis; kyrkor, administrativa och samlingslokaler, bostäder, servicebyggnader och gravkapell.

Den här rollen innehåller både strategiska och operativa frågor och du har det övergripande ansvaret att planera, genomföra, rapportera och dokumentera uppdraget mot kunden, under ledning av KFS chef för förvaltningsenheten. Du ansvarar också för byggnadernas drift och skötsel, underhåll och kostnader, inom ramen för den av kunden beslutade budgeten. Du upprättar underlag och följer upp budget och årsplaner, arbetar med underhållsplaner, underhållsprojekt och lokalanpassningar samtidigt som du har fokus på energi- och miljöfrågor samt på byggnadernas framtida utveckling. I de löpande ROT-projekten är du projektchef samt ombud, och i de större eller mer komplexa projekten samarbetar du med dina projektledarkollegor.

Det är ett omväxlande arbete och du kommer också att jobba med lokalförsörjningsfrågor och hyresförhandlingar. I organisationen finns tekniska förvaltare och fastighetsskötare som du jobbar i samverkan med. Dina arbetsdagar tillbringar du ute hos dina kunder och på vårt vackra nyrenoverade kontor i centrala Stockholm.

Vem är du?
För att trivas med att jobba på kfs och bli framgångsrik i jobbet, har du några års erfarenhet av en liknande roll. Du har erfarenhet av att arbeta med budget och underhållsplaner och att planera och driva en effektiv förvaltning både tekniskt och ekonomiskt. Du har erfarenhet av att handla upp tjänster och entreprenader som är relevanta i förvaltningen. Du har erfarenhet av att arbeta med SBA, lås-och larm frågor, energieffektivisering och miljöfrågor och gärna av samlingslokaler/offentliga miljöer.
Har du erfarenhet av och kunskaper i lokalförsörjningsfrågor, hyresjuridik, redovisning och kulturhistoriska fastigheter, och av att arbeta i politiskt styrda organisationer är det meriterande.

Vi jobbar en del i Excel så det behöver du vara bekväm i att jobba med. Precis som att kommunicera skriftligt, då du bland annat kommer att skriva beslutsunderlag och utredningar.

Du har en eftergymnasial utbildning som fastighetsförvaltare, alternativt har du förvärvat motsvarande kunskap genom mångårig erfarenhet. Det är ett krav att du har B-körkort.

Som person är du inlyssnande, är konsultativ i din framtoning och har fokus och prioriterar kundernas behov. Du kommunicerar med lätthet och pedagogiskt med andra människor i olika situationer. Du är också strukturerad och planerar både på kort och lång sikt.

Är du intresserad?
Skicka din ansökan så snart som möjligt! Vi arbetar med löpande urval och kan komma att tillsätta tjänsten så fort vi hittat rätt person.
För att hantera dina uppgifter enligt GDPR tar vi inte emot ansökningar via e-post.
I denna rekrytering samarbetar KFS AB med Isaksson Rekrytering & Bemanning. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Annika Loberg via annika@isakssonrekrytering.se eller 073 048 85 50.