Högalidskyrkan vann ROT-priset!

KFS AB är otroligt glada och stolta över att Högalidskyrkan har utsetts till vinnare av Stockholms Byggmästareförenings ROT-pris 2024.

ROT-prisvinnarna 2024 - Renoveringen av Högalidskyrkan

Juryns motivering

Högalidskyrkan från 1923 uppfördes som en hyllning till den svenska kyrkobyggnadens månghundraåriga utveckling. En historisk lyhördhet som restaureringens beställare, konsulter och entreprenörer gjort till sin – bakom uppdateringen ligger en veritabel forskningsinsats, medeltida svenska hantverksmetoder har mödosamt reaktiverats.

Både exteriört och interiört har byggnaden tagits om hand med slående omsorg. Tornspirorna har för första gången sedan invigningen klätts i ny kopparskrud – ett plåt- och patineringsarbete på över 80 meters höjd som ändå resulterat i en mjuk och sömlös övergång mellan gammalt och nytt. Lika elegant har hissar, tekniska installationer och väl tilltagna kontor och samlingslokaler integrerats. Allt inom ramen för Ivar Tengboms karakteristiska arkitektur.

Trots att projektet genomförts i en tid präglad av covid och ostadigt marknadsläge ger det ett överbevisande svar på frågeställningen om antikvariska värden kan säkerställas samtidigt som en verksamhets långsiktiga behov tillgodoses.

Vi på KFS vill tacka alla våra samarbetspartners och företag som varit med oss i arbetet med Högalidskyrkan. Det här priset är till oss alla.

Alexander Vintish
Tyréns AB
Nymans Elektriska AB
Puts & Plattsättnings AB
Sandå Sverige AB
IN3PRENÖR AB
Witte Sundell
Brandkonsulten AB
Assemblin
@lotus ab
Boman Restaurering AB
GBB Syd AB
KSS Klimat & Styrsystem AB
LAND Arkitektur
PlusEight Group AB
ROSLAGENS PLÅTKONSULT AB
@Aktiebolaget Mono+
Plus Montage AB
@snickargarden Storfors
Max Laserna
@Sjögrens hus
HANSSON & HANSSON RÖR AB
@Färgarkeologen ab
kvarteret konstruktörer AB
@acad international B
Storköksbyrån i Stockholm AB
Solenstråle Plåtkonsult
BRANDBERGENS LÅSHÖRNA AB
@björkstadens sanda
Stockholms Målerikonservering AB
ACTA KONSERVERINGSCENTRUM AB

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Vi finns här för er!

Slå oss en signal eller fyll i formuläret nedan, så kontaktar vi er. Vår ambition är att besvara alla mail inom 48 timmar på vardagar.