Studieresor med KFS AB

KFS studieresor och fortbildning
Eftersom den kompetens som krävs för att arbeta med kulturbyggnader inte alltid går att läsa sig till på högskola, så arbetar KFS kontinuerligt med fortbildning och kompetensutveckling genom erfarenhetsutbyte, kurser, internutbildningar och studieresor.

Detta speglas även i KFS ledord.

Vi gör därför en hel del studieresor varje år. Ibland är dessa studieresor även öppna för utomstående.

I Vikingarnas Normandie 4-9 oktober 2023
I Paris tittade vi på Notre Dame-projektet i två hela dagar och vi träffade Domkyrkoförsamlingen, arkitektbyrån och chefsarkitekten samt projektledaren för Notre-dame-projektet. Därefter reste vi till Rouen där vi besökte ett antal gamla kyrkor och palats. Vi åkte också till Caen för att se de första ribbvalven i historien, den första ``harmoniska fasaden`` och Notre-dame-projektets snickeri. Slutligen besökte vi Katedralen i Chartres, katedralernas katedral.
Studieresa Bostadsbyggande - Örebro 24 maj 2023
Tema bostadsbyggande och fastighetsägande inom Svenska kyrkan.
24 maj besökte vi Örebro, där fastighetsförvaltare Rune Lundqvist och Vd David Lennermark från Svenska kyrkan bostäder Örebro visade oss hur dom arbetar.
Studieresa till Skåne - 3-5 maj 2023
Under den här resan förkovrade vi oss i kalkbränning och stenhuggeri, samt besökte ett antal minnesvärda kulturbyggnader i Malmö och Lund. Vi spenderade en hel dag hos Målarkalk AB där vi lärde oss massor kring detta spännande ämne som är så viktigt för oss som renoverar kulturbyggnader.
Vi fick också besöka Stucco Maestro ABs projektverkstad och fick en visning av Posthuset och St Johannes kyrka i Malmö.